Sea Bream Sparus Aurata

Waarom Dorade van AnT Seafood?

.1

Wij zijn de dorade specialisten

.2

Wereldwijde levering van verse & bevroren producten

.3

een flexibele en betrouwbare partner

.4

wij beheren het gehele proces

.5

wij garanderen de beste prijs/kwaliteit
Sea bream fillets

Maten en sorteringen

Dorade Hele vis en filet

Grofweg gesproken is dorade beschikbaar in de volgende verwerkings- en sorteringsopties;

Verwerking: Heel rond, Gestript, Gestript en Geschubd, Geschubd en Ontweid, Filets met vel en graat (PBI), Filets met vel en zonder graat (PBO), Vlinderfilets met vel

Heel rond: 300-400, 400-600, 600-800, 800-1000, 1000-1500, 1500-2000

Filets: 60-80, 80-100, 100-140 , 140-180, 180-240, 240+ 70-120, 70-140, 80-90, 80-100, 80-120, 100-120, 100-140, 120-160

Certificaten: Global Gap (standard), ASC

Houdbaarheid: de houdbaarheid van verse zeebaars is afhankelijk van verschillende factoren. Onze standaard houdbaarheid is maximaal 14 dagen na de vangst, opgeslagen bij 0 – 2 graden Celsius

Andere sorteringen en verwerkingsmogelijkheden zijn mogelijk in overleg! Beschikbaarheid kan afhangen van het seizoen, het weer en marktomstandigheden.

We kunnen alle producten zowel vers als bevroren leveren. 

Direct meer informatie over Dorade

Voedingswaarden

Dorade rijk in Omega 3

Voedingswaarden per 100g
Energie: 140 kcal / 588 kj
Eiwitten: 20.42g
Vet: 6,32g
Koolhydraten: 0g

Rijk aan Omega-3-vetzuren: Dorade is een goede bron van omega-3-vetzuren, die essentieel zijn voor de gezondheid van het hart en kunnen helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen.

Omega 3 fish icon, sea bass fish
WERELDWIJD

We hebben diverse mogelijkheden om onze producten wereldwijd  te leveren

Verse Dorade

Onze dorade is beschikbaar als een vers  product

Diepvries Dorade

Onze dorade is beschikbaar als een bevroren   product

sea bass fish

Wij verpakken het zoals u het wilt

Verpakking

Al onze producten kunnen worden verpakt volgens uw specificaties. Bijvoorbeeld, we kunnen uw visproducten verpakken in verkoopdozen or verkoopzakken onder uw eigen merknaam. U kunt ook kiezen uit verschillende bulkverpakkingen  voor uw product. 

100% vrij van Antibiotia

Wij kunnen 100% antibioticavrije zeebaars leveren. vraag naar de mogelijkheden.

sea bass fish

Kwaliteit

AnT Seafood garandeert hoge kwaliteit vis aan haar klanten. We werken alleen samen met de hoogst gecertificeerde bedrijven en voeren voortdurend audits uit bij onze productiepartners, wat totale kwaliteitscontrole mogelijk maakt.

De kwekerijen en productielocaties worden ook jaarlijks gecontroleerd door verschillende van onze klanten. AnT Seafood is zich bewust van maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarom geven we de voorkeur aan duurzaam gecertificeerde vis met het ASC, MSC of Global GAP kwaliteitskeurmerk.

Certificaten:  ASCBRCGlobal GapMSC

Global gap, MSC, ASC, BRC logo, sea bass fish
Sea bream wholesale

Ant Seafood is een groothandel in verse en bevroren dorade

Wij beheren het hele proces, van de teelt tot wereldwijde leveringen. we maken het eindproduct volgens de wensen van de klant! Dit doen we met veel passie, zorg en kwaliteitsborging.

Sea bream in general

Dorade is een soort zoutwatervis die populair is in veel keukens over de hele wereld. Hij behoort tot de familie Sparidae en is een roofvis die te vinden is in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.

Dorade heeft stevig, wit vlees met een delicate smaak en wordt vaak beschouwd als een delicatesse. Het is een veelzijdige vis die op verschillende manieren kan worden bereid, zoals grillen, bakken en pocheren, en wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht.

Op het gebied van voeding is Dorade een goede bron van eiwitten, omega-3-vetzuren en de vitamines B12 en D. Het is ook laag in calorieën en vet, waardoor het een gezonde keuze is voor mensen die streven naar een gebalanceerd dieet.

Over het algemeen is dorade een populaire en geliefde vis die in veel regio’s ruim verkrijgbaar is en wordt gewaardeerd vanwege zijn heerlijke smaak en gezondheidsvoordelen.

Self life of fresh Sea bream?

De houdbaarheid van verse dorade is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de opslagtemperatuur, de versheid van de vis bij aankoop en de omstandigheden waarin hij gevangen en vervoerd is. Over het algemeen is de houdbaarheid van verse zeebrasem relatief kort en is het het beste om hem binnen 2-3 dagen na aankoop te consumeren.

Om de houdbaarheid van verse dorade te maximaliseren, is het belangrijk om hem op de juiste manier op te slaan. Verse dorade moet worden bewaard bij een temperatuur van 0°C tot 4°C, in de koelkast of in een koelbox met ijs. Als de dorade niet binnen 2-3 dagen wordt geconsumeerd, kan hij worden ingevroren, maar het is belangrijk om hem goed in te pakken om vriesbrand te voorkomen.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de vis zo vers mogelijk is wanneer je hem koopt. Dit betekent dat je een betrouwbare visboer of supermarkt moet kiezen die een goede reputatie heeft voor het verkopen van hoogwaardige, verse vis. Indien mogelijk is het het beste om de vis te kopen op de dag dat hij is gevangen of op de dag dat hij naar de winkel is gebracht.

Over het algemeen is de houdbaarheid van verse dorade relatief kort, maar met de juiste opslag en behandeling kun je de houdbaarheid verlengen en ervoor zorgen dat hij veilig is om te eten.

How long does it takes to grow up till 400 gram sea bream?

De tijd die het kost voordat een dorade een gewicht van 400 gram bereikt, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de soort dorade, de omstandigheden waarin hij wordt gekweekt en de gebruikte kweekmethoden.

Over het algemeen worden dorades meestal gekweekt in zowel zeewater- als zoetwaterkweeksysteem. Zeewaterkweeksysteem biedt over het algemeen de beste groeiomstandigheden voor dorade en kan resulteren in snellere groeisnelheden. In deze systemen worden dorades doorgaans gekweekt in vijvers of tanks die gevuld zijn met zeewater, en de watertemperatuur, zoutgehalte en andere omstandigheden worden zorgvuldig gecontroleerd om optimale groei te bevorderen.

In zeewaterkweeksysteem kan een dorade doorgaans een gewicht van 400 gram bereiken in 12-18 maanden, hoewel dit kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden in de vijver of tank, evenals de grootte en leeftijd van de vissen wanneer ze voor het eerst worden geïntroduceerd. In zoetwaterkweeksysteem duurt het doorgaans langer voordat een dorade een gewicht van 400 gram bereikt, en de groeitijd kan oplopen tot twee jaar of langer.

Het is belangrijk op te merken dat de groeiomstandigheden voor dorade sterk kunnen variëren tussen verschillende aquacultuurfaciliteiten, en de groeitijd kan worden beïnvloed door factoren zoals watertemperatuur, voedingsregime en de aanwezigheid van ziekten of parasieten. Daarom kan de tijd die nodig is voor een dorade om 400 gram te bereiken sterk variëren, en het is moeilijk om een exacte schatting te geven zonder meer specifieke informatie over de omstandigheden waarin de vissen worden gekweekt.

Are antibiotics common in the breeding process?

Antibiotica worden soms gebruikt in het kweekproces voor dorade en andere vissoorten die worden gekweekt in aquacultuursystemen. Het gebruik van antibiotica is doorgaans bedoeld om bacteriële infecties te voorkomen of te behandelen die kunnen optreden in dichtbevolkte en stressvolle kweekomgevingen, wat ideale omstandigheden kan bieden voor de verspreiding van ziekten.

Het gebruik van antibiotica in de aquacultuur is echter de laatste jaren een punt van zorg geworden vanwege de mogelijke gevolgen voor de menselijke gezondheid en het milieu. Met name het wijdverbreide gebruik van antibiotica in de aquacultuur wordt in verband gebracht met de ontwikkeling van antibioticaresistente bacteriën, wat een bedreiging kan vormen voor de menselijke gezondheid en het milieu.

Als gevolg hiervan zijn veel landen begonnen met het reguleren van het gebruik van antibiotica in de aquacultuur, en veel viskwekers onderzoeken alternatieve methoden voor het beheersen van ziekten in hun faciliteiten, zoals betere praktijken voor waterbeheer en het gebruik van probiotica en andere natuurlijke behandelingen.

Over het algemeen wordt, hoewel antibiotica soms worden gebruikt in het kweekproces voor dorade en andere gekweekte vissoorten, hun gebruik steeds meer gereguleerd en staat het onder toezicht vanwege zorgen over de impact op de menselijke gezondheid en het milieu.

To what extent does feed influence the taste of the sea bream?

Het voer dat aan dorade wordt gegeven, kan een aanzienlijke invloed hebben op de smaak van de vis. De smaak van de vis wordt beïnvloed door zijn dieet, aangezien de voedingsstoffen en andere verbindingen in het voer de smaak, textuur en andere kwaliteitskenmerken van het vlees kunnen beïnvloeden.

Bijvoorbeeld, dorade die een dieet krijgt dat rijk is aan vetrijke ingrediënten, zoals visolie, kan een meer uitgesproken smaak en een vettere textuur hebben. Aan de andere kant kan dorade die een dieet krijgt dat rijk is aan koolhydraten een mildere smaak en een stevigere textuur hebben.

Bovendien kan de herkomst en kwaliteit van de ingrediënten in het voer ook van invloed zijn op de smaak van de vis. Bijvoorbeeld, dorade die gevoerd wordt met een dieet dat rijk is aan hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten, zoals krill en plankton, kan een complexere en verfijnde smaakprofiel hebben in vergelijking met dorade die gevoerd wordt met een dieet dat voornamelijk bestaat uit laagwaardige, verwerkte ingrediënten.

Samenvattend, het voer dat aan dorade wordt gegeven kan een aanzienlijke invloed hebben op de smaak van de vis, en boeren en visverwerkers moeten zorgvuldig overwegen welk type voer ze gebruiken om hoogwaardige, smaakvolle dorade te produceren die aan de verwachtingen van consumenten voldoet.

Are the figures about aquaculture volumes of sea bream?

Het spijt me, maar ik beschik niet over recente en specifieke gegevens over de aquacultuurproductie van dorade. De wereldwijde productie van dorade in de aquacultuur verandert voortdurend en kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder veranderingen in de vraag, vooruitgang in aquacultuurtechnologie en verschuivingen in productiemethoden en -praktijken.

Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) is de aquacultuur de afgelopen decennia een snelgroeiende sector van de wereldwijde zeevruchtindustrie geworden, en deze sector vertegenwoordigt nu meer dan de helft van de wereldwijde zeevruchtproductie. Dorade is een van de meest gekweekte vissoorten in de aquacultuur en wordt in veel landen over de hele wereld gekweekt, waaronder Griekenland, Turkije, Spanje en China.

Het is vermeldenswaard dat terwijl de wereldwijde productie van zeebrasem in de aquacultuur voortdurend verandert, de vraag naar deze vissoort ook groeit, gedreven door factoren zoals de toegenomen interesse van consumenten in zeevruchten als een gezonde en duurzame bron van eiwitten, evenals de ontwikkeling van nieuwe en efficiëntere productiemethoden in de aquacultuursector.

Samenvattend, hoewel ik niet beschik over recente en specifieke gegevens over de aquacultuurproductie van dorade, wordt deze vissoort wijdverbreid gekweekt in veel landen over de hele wereld en is het een belangrijke soort in de snelgroeiende wereldwijde aquacultuursector.

Price developing from Sea Bream the past years?

Ik beschik niet over specifieke informatie over de prijsontwikkeling van dorade in de afgelopen jaren, maar zoals bij elke grondstof, is de prijs van dorade onderhevig aan schommelingen op basis van verschillende factoren, waaronder vraag en aanbod, productiekosten en de mondiale economische omstandigheden.

Over het algemeen kan de prijs van zeevruchten, waaronder dorade, worden beïnvloed door factoren zoals veranderingen in de consumentenvraag, verschuivingen in productiemethoden en -praktijken, en schommelingen in de mondiale economie. Bovendien kunnen factoren zoals natuurrampen, uitbraken van ziekten en wijzigingen in overheidsvoorschriften ook een aanzienlijke invloed hebben op de prijs van zeevruchten.

Het is ook vermeldenswaard dat de prijs van dorade sterk kan variëren, afhankelijk van de regio, de productiemethode en de kwaliteit en grootte van de vis. Bijvoorbeeld, dorade die wordt gekweekt met duurzame en verantwoorde aquacultuurmethoden, kan een hogere prijs opleveren dan dorade die wordt gevangen door wildvangst, vanwege zorgen over de milieu-impact van de visserij en het welzijn van gekweekte vissen.

Samenvattend, hoewel ik niet beschik over specifieke informatie over de prijsontwikkeling van dorade in de afgelopen jaren, is de prijs van zeevruchten, inclusief dorade, onderhevig aan schommelingen op basis van verschillende factoren en kan sterk variëren afhankelijk van de regio, de productiemethode en de kwaliteit en grootte van de vis.

what operations and possibilities can be made of whole sea bream?

Hele dorade is een veelzijdige vis die op verschillende manieren kan worden bereid, met talloze mogelijkheden in de keuken. Enkele veelvoorkomende bewerkingen en bereidingen die met hele dorade kunnen worden gemaakt, omvatten:

 1. Grillen: Grillen is een populaire manier om dorade te bereiden, en deze kan worden gekruid met een verscheidenheid aan kruiden, specerijen en marinades voor extra smaak.
 2. Bakken: Het bakken van hele dorade in de oven is een andere populaire bereidingsmethode. Dit kan worden gedaan met verschillende kruiden en bijgerechten, zoals groenten en rijst.
 3. Roerbakken: Dorade roerbakken in een pan is een snelle en gemakkelijke manier om de vis te bereiden. Deze methode kan worden gecombineerd met verschillende sauzen en bijgerechten voor een volledige maaltijd.
 4. Pocheren: Dorade pocheren in een smaakvolle bouillon of court-bouillon is een andere optie voor bereiding. Deze methode helpt de vis sappig en mals te houden.
 5. Roken: Het roken van hele dorade is een bereidingsmethode die een rijke, rokerige smaak aan de vis geeft. Dit kan worden gedaan met behulp van verschillende rookmethoden en houtsoorten om verschillende smaken te bereiken.
 6. Rauwe bereiding: In sommige culturen wordt hele dorade bereid als een rauw gerecht, zoals sashimi of ceviche.

Kortom, hele dorade is een veelzijdige vis die op verschillende manieren kan worden bereid, waaronder grillen, bakken, roerbakken, pocheren, roken en rauwe bereiding. Deze bereidingen bieden talloze mogelijkheden in de keuken en kunnen worden aangepast aan verschillende smaken en dieetbehoeften.

What is sustainable sea bream?

Duurzame dorade verwijst naar dorade die wordt geproduceerd met methoden die milieuvriendelijk, sociaal verantwoord en economisch haalbaar zijn. Met andere woorden, duurzame productie van dorade heeft tot doel te voldoen aan de behoeften van de huidige generaties zonder de mogelijkheid van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien, in gevaar te brengen.

In de context van dorade kan duurzame productie verwijzen naar verschillende praktijken, waaronder:

 1. Verantwoorde aquacultuurmethoden: Dit kan praktijken omvatten zoals gesloten systemen, die de lozing van afval verminderen en helpen bij het voorkomen van de verspreiding van ziekten, evenals het gebruik van hoogwaardige, duurzame voedingingrediënten.
 2. Beperking van de impact van de vangst op wilde visbestanden: Dit kan praktijken omvatten zoals het gebruik van selectieve vismethoden en de implementatie van conservatiemaatregelen, zoals zeereservaten, om doradepopulaties en hun leefgebieden te beschermen.
 3. Sociale verantwoordelijkheid: Dit kan het waarborgen van eerlijke behandeling van werknemers in de dorade-industrie en toegang tot veilige en gezonde arbeidsomstandigheden omvatten.

Kortom, duurzame dorade verwijst naar dorade die wordt geproduceerd met methoden die milieuvriendelijk, sociaal verantwoord en economisch haalbaar zijn, met als doel te voldoen aan de behoeften van de huidige generaties zonder de mogelijkheid van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien, in gevaar te brengen.

Is sea bream healty?

Ja, dorade wordt beschouwd als een gezonde voedselkeuze. Dorade is een rijke bron van essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, omega-3-vetzuren, vitaminen en mineralen.

Hier zijn enkele van de gezondheidsvoordelen die gepaard gaan met het consumeren van dorade:

Rijk aan omega-3-vetzuren: Dorade is een goede bron van omega-3-vetzuren, die essentieel zijn voor de gezondheid van het hart en ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen.

Laag in kwik: In tegenstelling tot sommige andere vissoorten is dorade relatief laag in kwik, waardoor het een veiligere keuze is voor mensen die zich zorgen maken over blootstelling aan kwik.

Hoog in eiwitten: Dorade is een rijke bron van eiwitten, die essentieel zijn voor de opbouw en reparatie van weefsels in het lichaam.

Goede bron van vitaminen en mineralen: Dorade is een goede bron van vitaminen en mineralen, waaronder vitamine B12, ijzer en fosfor.

Ondersteunt de gezondheid van het hart: De omega-3-vetzuren die in dorade worden aangetroffen, kunnen de gezondheid van het hart ondersteunen door het risico op hartziekten te verminderen en de bloeddruk te verlagen.

Kortom, dorade is een gezonde voedselkeuze die een reeks gezondheidsvoordelen biedt, waaronder het zijn van een goede bron van omega-3-vetzuren, eiwitten, vitaminen en mineralen, en het ondersteunen van de gezondheid van het hart. Zoals met elk voedsel, is het belangrijk om dorade met mate te consumeren als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.


More common names for sea bream?

Ja, er zijn veel gangbare namen voor dorade, afhankelijk van de locatie en taal. Enkele van de meest voorkomende namen zijn onder andere:

 • Rode dorade
 • Porgy
 • Roze dorade
 • Bigeye bream
 • Zwarte dorade
 • Snapper bream
 • Gilt-head bream (Europese dorade)
 • Japanse dorade

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, aangezien dorade een populaire vissoort is die veel gegeten wordt, dus het heeft veel namen in verschillende culturen en talen.

Seabream or Sea bream?

Beide benamingen zijn acceptabele spellingen voor dezelfde vissoort. De meest gebruikte spelling is echter “dorade.”

Keywords / synonyms of Sea bream

Bream, Porgy, Sparidae, Red bream, Pink bream, Bigeye bream, Black bream, Snapper bream, Gilt-head bream, European sea bream, Japanese sea bream, Saltwater fish, Marine fish, Seafood, dorade filet, doraden royal export, dorade zertifiziert, dorade royal Frisch, dorade royal Großhandel, goldbrasse, ganze dorade, doraden royal import, dorade royal export, doraden Grosshandel, doradefillet, dorade royal import, doraden royal tiefkühl, dorade royal epport, dorade fisch preis, dorade preis, dorade kaufen, doradenfilet kaufen, doraden royal TK, doraden zertifiziert, doraden Großhandel, dorade ASC, doraden royal Grosshandel, dorade Grosshandel, dorade fillet, doradefilet, goldbrasse Grosshandel, dorade royal TK, dorade Großhandel, preis dorade, goldbrasse kaufen, doraden ASC, doraden global gap, dorade royal tiefkühl, goldbrasse Großhandel, doraden royal Frisch