Zeebaars (Dicentrachus Labrax)

Sea Bass Fish

Waarom Zeebaars van AnT Seafood

.1

WIJ ZIJN DE ZEEBAARS SPECIALISTEN

.2

WERELDWIJDE LEVERING VAN VERSE & BEVROREN PRODUCTEN

.3

EEN FLEXIBELE EN BETROUWBARE PARTNER

.4

WIJ BEHEREN HET GEHELE PROCES

.5

WIJ GARANDEREN DE BESTE PRIJS/KWALITEIT
Sea Bass fish, fillets Pin Bone Out PBO

Maten en Sorteringen

Zeebaars Hele vis en filet

Grofweg gesproken is zeebaars beschikbaar in de volgende verwerkings- en sorteringsopties;

Verwerking: Heel rond, Gestript, Gestript en Geschubd, Geschubd en Ontweid, Filets met vel en graat (PBI), Filets met vel en zonder graat (PBO), Vlinderfilets met vel

Heel rond: 300-400, 400-600, 600-800, 800-1000, 1000-1500, 1500-2000, 2000-2500, 2500-3000, 3000-3500, 3500-4000

Filets: 60-8070-120, 70-140, 80-90, 80-100, 80-120, 100-120, 100-140, 120-160, 140-180, 180-240, 240+

Certificaten: Global Gap (standard), ASC

Houdbaarheid: de houdbaarheid van verse zeebaars is afhankelijk van verschillende factoren. Onze standaard houdbaarheid is maximaal 14 dagen na de vangst, opgeslagen bij 0 – 2 graden Celsius

Andere sorteringen en verwerkingsmogelijkheden zijn mogelijk in overleg! Beschikbaarheid kan afhangen van het seizoen, het weer en marktomstandigheden.

We kunnen alle producten zowel vers als bevroren leveren. 

Verpakkings mogelijkheden

Al onze producten kunnen worden verpakt volgens uw specificaties . Bijvoorbeeld, we kunnen uw visproducten verpakken in verkoopdozen of  verkoopzakken onder uw eigen merknaam . U kunt ook kiezen uit verschillende bulkverpakkingen voor uw producten.

Carton packaging fish

BASIS / STANDAARD

Retail fish packaging

VERKOOP

Bulk fish packaging

bulk

Private label fish Packaging

PRIVE LABeL

Direct meer informatie over Prijzen

Voedingswaarden

Zeebaars rijk in Omega 3

Voedingswaarden per 100g
Energie: 138 kcal / 580 kj
Eiwitten: 20.47g
Vet: 5.83g
Koolhydraten: 0g

Zeebaars is een vette vis die veel voorkomt in de Japanse en Zuid-Amerikaanse keuken. Naast selenium en eiwitten bevat zeebaars ook 470 mg DHA en 180 mg EPA omega-3 vetzuren per portie (bron:  The manual)

Omega 3 fish icon, sea bass fish
WERELDWIJD

We hebben diverse mogelijkheden om onze producten wereldwijd te leveren

VERSE zeebaars

Onze zeebaars is beschikbaar als een vers product

diepvries zeebaars

Onze zeebaars is beschikbaar als een bevroren  product

100% vrij van Antibiotica

Wij kunnen 100% antibioticavrije zeebaars leveren. vraag naar de mogelijkheden.

sea bass fish

Kwaliteit

AnT Seafood garandeert hoge kwaliteit vis aan haar klanten. We werken alleen samen met de hoogst gecertificeerde bedrijven en voeren voortdurend audits uit bij onze productiepartners, wat totale kwaliteitscontrole mogelijk maakt.

De kwekerijen en productielocaties worden ook jaarlijks gecontroleerd door verschillende van onze klanten. AnT Seafood is zich bewust van maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarom geven we de voorkeur aan duurzaam gecertificeerde vis met het ASC, MSC of Global GAP kwaliteitskeurmerk.

Certificaten: ASC, BRC, Global Gap, MSC

Global gap, MSC, ASC, BRC logo, sea bass fish

Dicentrachus Labrax

Zeebaars is een populaire en smakelijke vissoort

Wholesale

Ant Seafood is een groothandel in verse en bevroren vis

Wij beheren het hele proces, van de teelt tot wereldwijde leveringen. we maken het eindproduct volgens de wensen van de klant! Dit doen we met veel passie, zorg en kwaliteitsborging.

Common names

Zeebaars is een veelvoorkomende naam voor verschillende soorten zoutwatervissen die behoren tot de familie Moronidae. Afhankelijk van de regio en de soort kunnen zeebaarsen ook bekend staan onder verschillende andere namen. Enkele van de meer voorkomende namen voor zeebaars zijn onder andere:

 1. Europese zeebaars (in Europa)
 2. Zwarte baars (in Noord Amerika)
 3. Gestreepte baars (in Noord Amerika)
 4. Witte zeebaars (in Noord Amerika)
 5. Reuzen zeebaars (in Noord Amerika)
 6. Japanse zeebaars (in Japan)
 7. Barramundi (in Australië)
 8. Lates (in Afrika)
 9. Branzino (branzini, plural)

De Europese zeebaars wordt onder verschillende namen verkocht, waaronder de Middellandse Zeebaars, branzino en loup de mer. In het Verenigd Koninkrijk wordt het verkocht als Europese zeebaars, terwijl het in de Verenigde Staten het vaakst wordt aangeboden als branzino (branzini, meervoud).

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele verschillende namen waaronder zeebaars bekend kan staan, en de specifieke naam kan variëren afhankelijk van de soort en de regio waar deze wordt gevangen of geconsumeerd.

In gerneral

Zeebaars is een soort zoutwatervis die behoort tot de familie Moronidae. Het is een populaire vissoort voor consumptie en wordt gewaardeerd om zijn milde, delicate smaak en stevige, witte vlees.

Er zijn veel verschillende soorten zeebaars te vinden over de hele wereld, waaronder de Europese zeebaars, de gestreepte baars, de witte zeebaars en de zwarte zeebaars. Deze soorten kunnen variëren in grootte, waarbij sommige lengtes van meer dan 3 voet en gewichten tot 80 pond kunnen bereiken.

Zeebaars is een goede bron van hoogwaardige eiwitten, omega-3-vetzuren en verschillende essentiële vitaminen en mineralen, waaronder vitamine B12, selenium en kalium. Het kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder grillen, bakken en aanbraden in de pan, en wordt vaak geserveerd met verschillende sauzen en kruiden.

Echter, sommige soorten zeebaars worden overbevist of gevangen met niet-duurzame vismethoden, wat negatieve gevolgen kan hebben voor het milieu en de gezondheid van de vispopulatie. Het is belangrijk om duurzaam gevangen zeebaars of andere zeevruchten te kiezen om de oceaan en zijn ecosystemen te helpen beschermen.

Shelf life of fresh fish

De houdbaarheid van verse zeebaars kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de temperatuur waarbij deze wordt bewaard, de leeftijd en kwaliteit van de vis, en of deze al is schoongemaakt en ontweid, of nog heel is.

Als algemene regel geldt dat verse zeebaars in de koelkast moet worden bewaard bij een temperatuur van 0-4°C en binnen 1-2 dagen na aankoop geconsumeerd moet worden. Als de vis al is schoongemaakt en ontweid, kan deze bij juiste opslag iets langer meegaan, tot 3-4 dagen.

Om de houdbaarheid van verse zeebaars te verlengen, kun je deze in plasticfolie of aluminiumfolie wikkelen en in een luchtdichte container bewaren voordat je deze in de koelkast plaatst. Laat de vis niet te lang onafgedekt op kamertemperatuur staan, omdat dit het risico op bacteriële groei en bederf kan vergroten.

Het is belangrijk op te merken dat de houdbaarheid van zeebaars kan verminderen als de vis niet goed is behandeld of bewaard voordat je deze kocht. Bij het selecteren van verse zeebaars, let op vis met heldere, heldere ogen, stevig vlees en een frisse, schone geur. Als de vis een sterke of onaangename geur heeft, er slijmerig of verkleurd uitziet, of andere tekenen van bederf vertoont, moet deze niet worden geconsumeerd.

Other keywords

Er zijn verschillende andere trefwoorden en termen die vaak geassocieerd worden met zeebaars, waaronder:

 1. Moronidae (de wetenschappelijke naam voor zeebaars)
 2. Branzino or Branzini (Italiaanse naam voor Europese zeebaars)
 3. Loup de mer (Franse naam voor Europese zeebaars)
 4. Aquaculture (het kweken van zeebaars voor voedselproductie)
 5. Sustainable seafood (verwijst naar zeevruchten die zijn gevangen of gekweekt met methoden die de langetermijngezondheid en productiviteit van de oceaan ondersteunen)
 6. Overfishing (dit is de praktijk van het vangen van vis sneller dan ze zich kunnen voortplanten, wat kan leiden tot afname van de populatie en schade aan het ecosysteem)
 7. Mercury (een potentieel schadelijke milieuverontreinigende stof die in sommige soorten zeebaars kan worden aangetroffen)
 8. Omega-3 fatty acids (gezonde vetten die in zeebaars worden aangetroffen en die in verband zijn gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen)
 9. Fillet (een botvrij stuk zeebaars dat is gesneden van het lichaam van de vis)

Whole fish (een zeebaars die wordt verkocht en bereid met zijn kop, staart en andere delen intact)

Sustainable

De duurzaamheid van zeebaars kan variëren afhankelijk van de soort en de visserij- of kweekpraktijken die worden gebruikt.

Sommige zeebaarspopulaties worden beschouwd als overbevist of lopen het risico op overbevissing, en vispraktijken zoals bodemsleepnetvisserij kunnen negatieve gevolgen hebben voor het mariene milieu en andere soorten die in dezelfde gebieden leven. Bovendien kunnen sommige zeebaarskwekerijen bijdragen aan watervervuiling of grote hoeveelheden antibiotica of andere chemicaliën gebruiken, wat negatieve gevolgen kan hebben voor het milieu en de menselijke gezondheid.

Er zijn echter ook duurzame methoden om zeebaars te vangen en te kweken die tot doel hebben milieueffecten te minimaliseren en de langetermijngezondheid van vispopulaties en ecosystemen te ondersteunen. Deze omvatten methoden zoals fuikenvisserij, die selectieve vangst van volwassen vis mogelijk maakt, andere soorten vermijdt en schade aan de zeebodem minimaliseert, en verantwoorde aquacultuurpraktijken die gesloten of semi-gesloten systemen gebruiken, het gebruik van antibiotica en chemicaliën vermijden, en de gezondheid en het welzijn van de vis prioriteren.

Om ervoor te zorgen dat de zeebaars die je consumeert duurzaam is, zoek naar certificeringen zoals het Marine Stewardship Council (MSC) of het Aquaculture Stewardship Council (ASC), die aangeven dat de vis is gevangen of gekweekt met behulp van duurzame methoden. Kies daarnaast voor zeebaars die lokaal en in het seizoen is gevangen of gekweekt, omdat dit de milieu-impact van transport kan verminderen en ervoor kan zorgen dat de vis verser en smaakvoller is.

Healty?

Zeebaars kan een gezonde voedselkeuze zijn, aangezien het een goede bron is van hoogwaardige eiwitten, omega-3-vetzuren en verschillende essentiële vitaminen en mineralen, waaronder vitamine B12, selenium en kalium. Deze voedingsstoffen kunnen verschillende gezondheidsvoordelen bieden, zoals het ondersteunen van de gezondheid van het hart, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van de hersenfunctie.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de voedingsinhoud en de gezondheidsvoordelen van zeebaars kunnen variëren afhankelijk van de specifieke soort en de bereidingswijze. Bijvoorbeeld, zeebaars die gefrituurd is of wordt geserveerd met calorierijke sauzen kan minder gezond zijn dan gegrilde of gebakken zeebaars die wordt geserveerd met verse groenten en volkorengranen.

Bovendien kunnen sommige soorten zeebaars hogere niveaus van kwik of andere milieuverontreinigingen bevatten, afhankelijk van waar en hoe ze zijn gevangen. Het is belangrijk om duurzaam gevangen zeebaars te kiezen en deze met mate te consumeren als onderdeel van een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet. Als je zorgen hebt of gezondheidsproblemen die kunnen worden beïnvloed door het consumeren van zeebaars, dien je advies in te winnen bij een medische professional voor individueel advies.

How do i spell it?

Zowel “Sea Bass” als “Seabass” zijn correcte spellingen en worden door elkaar heen gebruikt om naar dit type vis te verwijzen.

“Sea Bass” is een gebruikelijke manier om de naam in de Verenigde Staten te spellen, terwijl “Seabass” in het Verenigd Koninkrijk en Australië vaker wordt gebruikt. Beide spellingen worden echter algemeen erkend en in beide regio’s gebruikt.

Het is vermeldenswaard dat “Sea Bass” en “Seabass” in verschillende regio’s of contexten ook kunnen worden gebruikt om naar verschillende vissoorten te verwijzen. Bijvoorbeeld, in sommige gebieden kan “Sea Bass” specifiek verwijzen naar de Europese zeebaars (Dicentrarchus labrax), terwijl “Seabass” kan verwijzen naar de Aziatische zeebaars (Lates calcarifer) of de Chileense zeebaars (Dissostichus eleginoides).

Figures

Ja, de cijfers voor de aquacultuurproductie van zeebaars zijn beschikbaar. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) bedroeg de mondiale aquacultuurproductie van zeebaars 402.041 metrische ton in 2019.

De belangrijkste producerende landen van zeebaars via aquacultuur zijn onder andere Turkije, Griekenland, Spanje, Italië, Egypte en Frankrijk, onder andere.

Het is belangrijk op te merken dat er ook wilde zeebaars wordt gevangen voor commerciële doeleinden, maar het volume van de wilde vangst is aanzienlijk lager dan dat van de aquacultuurproductie. De wilde zeebaarsvangst kan van jaar tot jaar variëren en is onderworpen aan regelgeving en beperkingen in veel landen om de duurzaamheid van de visserij te waarborgen.

Does feed influence the taste?

Het voer dat wordt gebruikt om zeebaars in de aquacultuur te kweken, kan invloed hebben op de smaak en nutritionele kwaliteit van de vis. Over het algemeen wordt de smaak van zeebaars beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het dieet van de vis, de waterkwaliteit waarin ze worden gekweekt en hun algehele omgeving.

Het voer dat aan gekweekte zeebaars wordt gegeven, is doorgaans samengesteld om een uitgebalanceerd dieet te bieden dat voldoet aan de voedingsbehoeften van de vis. Het voer kan verschillende ingrediënten bevatten, waaronder vismeel, plantaardige eiwitbronnen en andere additieven.

Onderzoek heeft aangetoond dat het type voer dat aan gekweekte zeebaars wordt gegeven, invloed kan hebben op het vetzuurprofiel van de vis, wat op zijn beurt de smaak en nutritionele kwaliteit van de vis kan beïnvloeden. Bijvoorbeeld, een dieet met veel plantaardige eiwitbronnen kan leiden tot een lagere concentratie van omega-3-vetzuren in de vis, wat zowel de smaak als de gezondheidsvoordelen van de vis kan beïnvloeden.

Het is echter ook de moeite waard om op te merken dat andere factoren, zoals de leeftijd van de vis, de waterkwaliteit en de behandeling en verwerking van de vis, ook een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de smaak en kwaliteit van de zeebaars. Daarom, terwijl voer een van de factoren is die de smaak van de vis kunnen beïnvloeden, is het slechts een van de vele factoren die het uiteindelijke product kunnen beïnvloeden.

We kunnen u zeebaars aanbieden van Genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s)  en geschikt is voor verkoop bij Tesco.  Wat het ASC zegt over voer….

How long does it takes to grow up till 400 gram?

De tijd die nodig is om zeebaars te laten groeien tot 400 gram kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de watertemperatuur, de kwaliteit van het voer en andere omgevingsomstandigheden. Over het algemeen duurt het ongeveer 6 tot 8 maanden voordat zeebaars in typische aquacultuuromgevingen een gewicht van 400 gram bereikt.

Gedurende de eerste paar weken van hun leven worden zeebaars meestal in broedplaatsen of kwekerijen grootgebracht, waar ze een speciaal dieet krijgen van levend voer of samengesteld voer om groei en overleving te bevorderen. Na de initiële groeifase worden de vissen overgebracht naar grotere tanks of netkooien waar ze worden gevoerd met voer dat specifiek is samengesteld voor hun voedingsbehoeften.

Naarmate de vissen groeien, neemt de hoeveelheid voer die ze consumeren toe, en hun groeisnelheid is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder watertemperatuur en -kwaliteit, voerkwaliteit en beschikbaarheid, en andere factoren.

Over het algemeen kan de groeisnelheid van zeebaars variëren, afhankelijk van de specifieke kweekpraktijken die worden gebruikt, evenals andere omgevingsfactoren. In optimale omstandigheden is het echter doorgaans mogelijk om zeebaars in 6 tot 8 maanden te laten groeien tot een gewicht van 400 gram.

General nutritional values

Zeebaars is een voedzame vis die weinig calorieën bevat en rijk is aan eiwitten. Hier zijn enkele belangrijke voedingswaarden van zeebaars per 100 gram, bereid op droge hitte:

 • Calorieën: 97 kcal
 • Eiwit: 20,6 gram
 • Vet: 1,5 gram
 • Omega-3-vetzuren: 0,4 gram
 • Cholesterol: 57 mg
 • Natrium: 73 mg
 • Kalium: 358 mg
 • Calcium: 12 mg
 • IJzer: 0,5 mg
 • Vitamine A: 3 IE (Internationale Eenheden)
 • Vitamine C: 0,4 mg

Zeebaars is een goede bron van hoogwaardige eiwitten, wat belangrijk is voor de opbouw en reparatie van weefsels in het lichaam. Bovendien is het relatief laag in vet, waardoor het een goede keuze is voor mensen die hun calorie-inname in de gaten houden. De omega-3 vetzuren in zeebaars hebben veel gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van de gezondheid van het hart. Daarnaast is zeebaars een goede bron van verschillende belangrijke mineralen, waaronder kalium en ijzer.

What operations and possibilities can be made?

Een hele zeebaars kan op verschillende manieren worden bereid en gekookt, waaronder:

 1. Grillen: Gegrilde hele zeebaars is een populair gerecht in de mediterrane keuken. De vis wordt vaak gemarineerd in olijfolie en kruiden, vervolgens gegrild tot de huid knapperig is en het vlees mals en schilferig.
 2. Roosteren: Het roosteren van een hele zeebaars kan helpen om de smaken en sappen vast te houden. De vis kan worden gevuld met kruiden, citroen of andere aromaten en vervolgens in de oven worden geroosterd tot hij gaar is.
 3. Stomen: Het stomen van een hele zeebaars is een gezonde en smaakvolle manier om de vis te bereiden. De vis wordt vaak op smaak gebracht met gember, lente-uitjes en sojasaus, en vervolgens gestoomd tot hij gaar is.
 4. Frituren: Het frituren van een hele zeebaars kan een knapperige en smaakvolle korst aan de buitenkant creëren, terwijl het vlees vochtig en mals blijft. De vis kan worden gepaneerd in bloem of maïsmeel en op smaak gebracht met kruiden, vervolgens gefrituurd tot hij goudbruin is.
 5. Sashimi: Zeebaars kan rauw worden geserveerd als sashimi. De vis wordt meestal dun gesneden en geserveerd met sojasaus, wasabi en ingemaakte gember.

Naast het bereiden van de vis kunnen ook de kop, botten en andere delen van de hele zeebaars worden gebruikt om visbouillon te maken, die als basis kan dienen voor soepen, stoofschotels en sauzen.

Bij het serveren van een hele zeebaars is het belangrijk om op de graten te letten en de vis voorzichtig te behandelen om het delicate vlees niet te breken of beschadigen. De vis kan worden geserveerd met diverse bijgerechten, zoals geroosterde of gestoomde groenten, rijst of aardappelen.